Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő! Pár nap múlva 6 hónapos lesz a kan mopszom. Az ivartalanítás mellett döntöttünk, hogy kevesebb probléma legyen a jövőben és a szomszédokat is szeretnénk megkímélni az esetleges nyüszítéstől, mivel a közvetlen szomszédnak szuka kutyája van. Az lenne a kérdésem, hogy milyen kortól ajánlott az ivartalanítás és ha még ivarérés előtt megtesszük ezt, akkor érezni fog-e késztetést különböző kutyák fedezésére vagy minden marad olyan mint mikor kölyök volt? Köszönettel: Kollár Bence

2013.11.21

Állatorvos
Elméletileg már most lehetne ivartalanítani a kutyát, ilyen értelemben nincsen alsó korhatár. Én azt javaslom, hogy várjanak még néhány hónapot, ha ivarérés körül ivartalanítják akkor sem akar majd fedezni. Kanoknál nincsen erre igazán ideális időpont, sokféle véleményt hallhat. Ha nem nagyon fiatalon ivartalanítják, akkor jobban kialakul a felnőtt kutyákra jellemző testalkat, én személy szerint ezt jobban szeretem. Ha ivarérés előtt végzik el a beavatkozást, akkor megmarad a kölykökre jellemző nyurgább alkat, de ez nem okoz egészségügyi problémát.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem