Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő! Szombaton tettem a cicámra Broadline 2,5 kg alatti cicáknak való cseppet és akkor este elkezdődött nála hasmenés, ami azóta is van. Lehet ez a spot-tól?

2017.09.22

Állatorvos

A gyógyszerleírás ezt tartalmazza a mellékhatások leírásánál:

A kezelés után az alkalmazás helyén a szőr átmenetileg összecsomósodhat illetve összeragadhat. Ez normális, és magától megszűnik. Az alkalmazás helyén enyhe, átmeneti bőrreakciók (viszketés, szőrhullás) előfordulhatnak, de kezelés nélkül elmúlnak.

Ha a macska a kezelést követően nyalja az alkalmazás helyét, ideiglenesen fokozott nyálzás, hányás és múló idegrendszeri tünetek jelentkezhetnek. Szájon át történő felvétel nyálzást, hányást és/vagy múló idegrendszeri tüneteket (pupilla tágulat, mozgáskoordinációs zavar, tájékozódási zavar, fásultság) is eredményezhet. A tünetek 24 órán belül kezelés nélkül is megszűnnek. A megfelelő alkalmazás minimálisra csökkenti ezen események előfordulását.

Ha súlyos nemkívánatos hatást vagy egyéb, ebben a használati utasításban nem szereplő hatásokat észlel, értesítse erről a kezelő állatorvost!

Vigye orvoshoz a cicát, nem kizárható, hogy a cseppek okozzák a tüneteket, de az is lehet, hogy nincsen összefüggés a két dolog között. Sajnos ez igazán csak ismételt alkalmazás során derülne ki.

Vissza a kérdésekhez