Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves doktornő/ ùr

Azlenne a kèrdèsem hogy mit csináljak a kölyök macskámal mert valami fekete hosszù bogàr szaladgàl benne ès nem tudom mi az lehet bolha is? Ès a hasa is megy egy kicsit nem tudom hogy ez mennyire fūgg öddze de rlöre is köszönöm a választ

2015.01.01

Állatorvos

A sötétbarna hosszúkás, gyors rovar, az valószínűleg bolha. Ha bolhafésűvel átfésüli a cica szőrét, akkor meg fogja találni az élősködőt és annak sötét színű ürülékét. Tegyen a cicára bolhairtó cseppeket vagy sprayt (Frontline, Advantage, Advocate, Broadline). Fontos, hogy mielőtt megvásárolja a készítményt, mondja el, hogy mennyi idős a kölyök, mert bizonyos cseppek, csak egy megadott életkor felett alkalmazhatók. Nagyon fontos a környezet bolhairtása is, mert egyébként onnan mindig visszafertőződik az állat. Alapos porszívózás szükséges több alkalommal, ilyenkor az eldugott sötét helyekre különös figyelmet kell fordítani. A macska fekvőhelyeit alaposan ki kell mosni (ha a bútorokon is sokat fekszik, akkor amit lehet ki kell mosni, minden egyebet pedig sokszor alaposan ki kell porszívózni). Érdemes környezeti bolhairtó sprayt (pl.:Insecticid 2000) is használni azokon a felületeken, amelyeken ez lehetséges. Ha a macska bolhás, akkor kell féreghajtót is adni, mert a bolha köztigazdája lehet férgeknek is. Ha a macska belében férgek vannak, akkor az is lehet a hasmenés hátterében. Ha a cicának hasmenése van, akkor csak kölyökmacskáknak való szárazeledelt adjon neki, semmi mást. Adjon a cicának élőflórás kefírt vagy joghurtot vagy vásárolhat állatpatikában a féreghajtóval és a bolhairtóval együtt probiotikumot is. Ha a cica állapota nem javul néhány napon belül, vagy rosszabbodik, vagy új tünetek jelentkeznek, akkor feltétlenül vigye orvoshoz. Kölyök állatok hasmenéses megbetegedéseit mindig nagyon komolyan kell venni.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem