Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő!
Van egy kölyök kutyám, aki 8 hetes. A napokban érkezett meg a családhoz és az első nap még használta a pelenkát, azóta mellé megy minden. Mit rontottunk el, illetve, hogyan szoktassuk rà a szobatisztasàgra? Az egészségvel ugye nem lehet probléma.? Semmi változás nincs a színében.. mi lehet a baj? Először azt hittem, hogy finnyás, de már a tiszta pelus se érdekli.
Köszönöm a válaszát!

2018.07.28

Állatorvos

Nem rontottak el semmit. Egy nyolc hetes kölyök még nem szobatiszta. Figyelni kell a kölyköt, hogy mikor szokott üríteni (ébredés után, játék után, evés után, látványosan szagolgat-keresi a helyet ahova pisilhet, kakilhat). Ilyenkor vigyék arra a helyre ahol szeretnék, hogy elvégezze a dolgát és bíztatgassák. Ha sikerül, akkor nagy dicséret jár. Ha rászánják az időt, akkor a kölyök hamar megérti, hogy mit akarnak tőle. Természetesen lehetnek “balesetek”, de azok majd egyre ritkulnak, ahogy növekszik a kiskutya. Nagyon fontos, hogy soha ne büntessék ha bekakil, bepisil, főleg ne utólag, mert nem fogja érteni, hogy miért haragszanak rá. Ha látják, hogy tiltott helyen ürít, akkor határozottan szóljanak rá és vigyék a kívánt helyre.

Vissza a kérdésekhez