Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő ! Van egy örökbe fogadott 1,5 éves törpe pincser kiskutyám. Sajnos a tapasztalatlanságom miatt elhízott és a jobb térdét műteni kellene. A doktor.úr szerint a térdszalagok meglazultak és ezért a térdkalács kiugrik a helyéről. Műtétet csak Budapesten végzik ami sajnos nagyon költséges és nem tudom az anyagi részét fedezni. A kérdésem az lenne, hogy van-e esetleg más lehetőség, ha nincs milyen esélyei vannak a további életben maradásra. Egy vidéki elkeseredett gazdi várja válaszát. Tisztelettel: Mária.

2015.08.17

Állatorvos

Sajnos vizsgálat nélkül nehéz véleményt mondani. A kistestű kutyák közül nagyon soknak van térdkalács (patella) ficama, de ez örökletes probléma. Különböző súlyosságú fokozatai vannak és a súlyosabbakat érdemes megműteni, mert hosszútávon az ízület gyorsabban kopik és nagyobb a keresztező szalag szakadás kockázata is. Ez nem olyan probléma, ami az állat életével összeegyeztethetetlen lenne. Rengeteg kutya él így, kicsit sajnos sántikálni fog, de ha boldogan fut-rohan, akkor biztosan nincs jelentős fájdalma. Mindenképpen fogyjon le a kutya, kerülje az egyenletlen talajon labdázást és hirtelen irányváltásokkal járó mozgásokat. Adjon a kutyának évente 2 alkalommal legalább két hónapon át zöldkagyló kivonatot. Sajnos sokan nem engedhetik meg maguknak, hogy drága műtéteket végeztessenek…..Én azt javaslom, ha azt megteheti, akkor vigye el a kutyát a Kisállat Ortopédiai Egyesület egy tagjához (vannak vidéki kollégák is) és egy alapos vizsgálatra és beszélje át vele a lehetőségeket.

Vissza a kérdésekhez