Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő!
Van egy 8 hónapos kandur cicám.
2,5 hónaposan hoztam el,és nagyon nehezen tudtam rászoktatni az alomra. Folyamatosan bekakilt a konyhába,az alom pedig a fürdőben van.Ez után egy jó ideig szépen bele is ment az alomba, de mivel ha elvègzi a dolgàt nem mindig kaparja rá az almot,ha itthon vagyok akkor kiszoktam szedni belőle és lehúzom a wc-n. De egy 3 hónapja a kádba is belevègzi a dolgàt amikor nem vagyok itthon. Többször is belenyomtam az orrát,meg kapott is èrte,de egyszerüen nem tudom leszoktatni róla. Az a furcsa, hogy pisilni mindig az alomba pisil…de miért kakil akkor a kádba? Az almot mindig takaritom. Olyan is volt, hogy miután belekakilt a friss alomba,kiszedtem belőle…és màsodszor már nem ment bele az alomba hanem inkább a kàdba kakilt. Alom cserèvel is probálkoztam de mindegy volt..Hogyan tudnám leszoktatni róla?
Köszönöm szêpen!
Ildiko

2016.02.19

Állatorvos

A büntetés nem jó módszer ilyen esetben. Próbálkozzon többféle alomtálca kihelyezésével. A macskáknak vannak furcsaságaik, előfordul, hogy pisilésre és kakilásra mást részesítenek előnyben… Sajnos mást nem tehet, próbálkozni kell,mind a tálca elhelyezését, mind típusát illetően.

Vissza a kérdésekhez