Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő,
van egy 7 hónapos brit rövidszőrű kandúrunk, aki egy lakásban tartott cica. 5 hónaposan ivartalanítva lett, rá kb. 1 hónapra orvosi ügyeletre kellett őt vinni, mert belázasodott. Már előtte problémája volt WC-re menéskor, azt gondoltam, szorulása van, mert halogatta a dolgot, amíg csak lehetett. Végül infúziót kapott és antibiotikumos kezelést nyelési nehézségre (piros volt a torka). A négy napos antibiotikumos kezelés után jobban lett, de aztán egy-két nap elteltével újra levert volt, nem ivott, csak evett. Így újra orvoshoz vittem, ahol vért vettek tőle. Az eredménye jó lett, nem volt lényeges eltérés. A nyelési nehézség miatt kapott újra antibiotikumot amit én itthon kiegészítettem probiotikummal, immunerősítővel. Mindez egybeesett a fogzással is, időnként rázta a fülét, kaparta a füle mögötti területet, de maga a fül nem volt érzékeny, inkább az állkapocs.
Most ugyan eszik, iszik, minden úgy látszik, hogy rendben van, mégis az a benyomásom, hogy továbbra sem stimmel valami. Vannak napok, mikor elhagyja magát, nincs kedve játszani, aztán a következő nap megint vidám és eleven. Párszor láttam, hogy nyalogatja magát és valamilyen váladék van a nemi szervénél. Időnként érzem, hogy fura szaga is van ennek a folyásnak.
Mit tanácsol? Nem szeretném folyton orvoshoz vinni, mert elég nagy stressz ez neki.
Üdv.

2016.04.27

Állatorvos

Kedves Gazdi!

A probléma igen összetettnek tűnik. Azt javasolnám, hogy vigye el specialista belgyógyász állatorvoshoz (Állatorvosi egyetem), mert ahhoz, hogy kezelni tudjuk a cicát először diagnózist kell felállítani.

A nyelési nehézség vizsgálatához altatásos betegvizsgálat, esetleg rtg kellene, ha valami a péniszéből folyik, akkor hasi ultrahang vizsgálat, vizeletvétel és laboratóriumi vizsgálat indokolt.

Sajnos látatlanban nem tudok mást javasolni.

Vissza a kérdésekhez