Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő!
Van egy, már idősnek számító, 9 éves német dogom. Kora és mérete miatt már kevésbé aktív. Télen elég sokat feküdt a házában (most valamivel többet mozog, hogy itt a jó idő) és a bal hátsó combján felfekvése lett. Nem fáj neki, viszont néha gennyedzik vagy vérzik kicsit. Kentük neki, a lovaknál is használatos jódkáli kenőccsel, hogy rendesen ki tudjon tisztulni. Javult is neki, aztán a sok fekvéstől megint kezdődött. Egy állatorvos viszont azt mondta, hogy a jódkáli nem jó erre, kenjük inkább spotgéllel, attól teljesen meggyógyul. A kérdésem az lenne, hogy valóban jobb a spotgél, mint a jódkáli vagy van esetleg más tanácsa a kezelést illetően? Köszönettel:
Bernadett

2014.05.13

Állatorvos

Feltételezem, hogy a Clorexyderm Spot Gel, amit ajánlott az állatorvos. Ez egy jó készítmény, szerintem érdemes kipróbálni. Ha gennyesedés nagy mértékű és a terület duzzadt, akkor szerintem indokolt lehet a szájon át történő antibiotikumos kezelés is (ha a helyi kezelés hatástalan). Jó készítmény még a Kék Lukács kenőcs is. Érdemes olyan matracot használni a kutyaházban, ami segít megelőzni a felfekvéseket.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem