Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő.
Van egy gyönyörű négy éves ivartalanított sziámi kislány cicánk. Két hete hoztunk haza egy szép labrador retriever kislány kiskutyust, aki most kilenc hetes. Nagyon okos ügyes aranyos. Sajnos a cica nem fogadja el állandóan fúj rá ha a közelébe kerül és néha támadja. Segítségét kérem hogy hogyan tudnánk össze szoktatni őket.
Segítségét megköszönöm.
Üdvözlettel: Sándor

2015.04.07

Állatorvos

Ehhez sok türelem kell. Egy felnőtt macskát általában nagyon idegesítenek a kutyakölykök. Hagyni kell a cicát, hogy a maga tempójában haladjon. Nem szabad semmit erőltetni. Egy dühös cica veszélyes is lehet egy kölyökkutya számára (pl.: szeme megsérülhet, ha a cica odakap). Fontos, hogy a macska nyugalma biztosított legyen, mindig el tudjon húzódni a kutya elől olyan helyre, ahol a kölyök nem tudja háborgatni. Előnyös, ha az első időszakban akár másik szobába is elhúzódhat. Fontos, hogy megkapja a cica a neki külön járó figyelmet. Próbáljanak a kiskutya jelenlétében sok élményt szerezni a macskának. Jó lehet, ha finom falatokat adnak a cicának és a kutyának egyszerre. Használhatják a Feliway párologtatót is az első időszakban, hiszen a kutya érkezése a cica számára egy stresszforrás. A Feliway nyugtató hatású feromonokat tartalmaz.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem