Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő! Van egy 2 éves csivava kutyusom és az a problémám hogy már mióta elhoztuk kiskorában azóta fél az etetőtáljától. Alig eszik belőle, ha pedig mégis akkor is csak “lop” belőle, elnézést nem tudom máshogy mondani. Odalopakodik és amennyit tud hirtelen kikap belőle és 2-3 méterre elszalad. Szétszórja mindenhol és azt már nem hajlandó megenni ami a parkettán van. A rendszeres időközönkénti etetés nála kizárt dolog, mert nem hajlandó akkor enni amikor beletöltöm a tálba. Az itatótálja is ugyan olyan attól mégsem fél. Próbáltuk a fém, műanyag, üveg és kerámia tálakat is. Tud esetleg ajánlani valami terméket amit még kipróbálhatnánk? Vagy valamit amivel meglehetne barátkoztatni az etetőtáljával? Senki nem bántj mikor eszik, nincs más kedvencünk sem gyerek aki zavarhatná, és még annyit hogy befőttes kupakból mégis eszik, de nem szeretnénk ha abból kellene etetni, hiszen abba egy rendes adag nem fér bele és nem éppen esztétikus, de ha nincs más választás akkor persze hogy az ő érdekeit nézzük előbb.

2015.11.08

Állatorvos

Úgy tűnik, hogy a kutya eléggé érzékeny idegrendszerű. Meg kellene mégis próbálni az etetési időket, mert ha a kutya egész nap csak 1-1 szem tápot “lopkod”, akkor biztos, hogy soha nem éhes igazán. Ha a befőttes kupakból eszik, akkor tegyék az ételt akár abba, vagy valami nagyon alacsony peremű tálkába, úgy látszik, azt kedveli. Tegyék a kutya elé az ételt, majd egy negyed óra múlva vegyék el, újra csak 3-4 óra múlva kínálják. Az állat, ha egészséges, akkor enni fog. Így, hogy önök folyamatosan azon izgulnak, hogy eszik-e vagy sem, óhatatlanul is stresszelik az állatot, hiszen a kutyák nagyon érzékenyek a gazdi hangulataira. Játsszanak, sétáljanak a kutyával sokat és ha jól kifáradt mind testileg, mind szellemileg, akkor kínálják meg az étellel. Az is lehet, hogy szívesebben enne az állat nedvesített, puhább eledelt (nedvesített száraztáp, vagy konzerv, vagy házi finomságok). Létezik olyan táp, ami segít a kutyáknak stresszhelyzetekben, ilyen a Rolyal Canin Calm. Fontos lenne tudni, hogy a kutya szájában nincsen-e valami fájdalmas elváltozás (pl.: ínygyulladás, fogprobléma).

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem