Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő! Van egy 3 hónapos francia bulldogom. Kapott multhét pénteken bravecto kullancs és bolha elleni gyógyszert.Tegnap vittük le másodjára sétálni hosszabb időre a duna partra. Otthon átnéztem a kutyust, és a belső combján találtam egy csipére utaló foltot. Kulancs nem volt benne. A kérdésem az lenne mennyi idő múlva lehet tűnete, ha esetleg fertőzött volt? És mennyire véd a bravecto? Esetleg használahtom együtt kullancs nyakörvvel is ezt a tabletátt a biztonság érdekében. Köszönöm válaszát!

2016.04.01

Állatorvos

Kedves Gazdi!

A kullancs csípéssel több betegséget is elkaphat a kutyus.A leggyakoribb és legsúlyosabb a babesiosis, amelynek a lappangási ideje átlagosan 7-10 nap (persze extrém esetben lehet sokkal hosszabb és akár rövidebb is). A másik fertőzés  a lyme betegség ez akár fél évig is lappanghat az állatban. Egyik kullancs ellenes szer sem tud száz százalékos védelmet nyújtani, így teljesen nem lehet kiküszöbölni a betegségeket, de a fertőzés valószínűsége jócskán csökkenthető, ha alkalmazza ezeket. A Bravecto úgy hat, hogy a kullancsnak táplálkozni kell az állaton-vagyis meg kell csípnie-ahhoz hogy meg tudja ölni a szer. A betegségeket úgy tudja mégis megelőzni, hogy rövidebb idő alatt hat a kullancsokra, mint azok átjuttatnák a kórokozókat az állatba. Ezek persze átlagos dolgok, ez sem védi ki száz százalékig a betgség lehetőségét. ha az állat furcsán viselkedik, bágyadt, mindenképpen vigye el állatorvoshoz.

Remélem tudtam segíteni.

Vissza a kérdésekhez