Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő! Van egy fél éves yorki kutyusom és volt egy 1 éves cicánk, együtt nőttek fel, eltekintve a néha elöforduló kis “veszekedésektől” nagyon jol megvoltak együtt, együtt aludtak puszilgatták egymást játszottak is (bár néha bedurvult a játék). 1 hete a cicust elvittük vidékre édesanyámhoz mert hosszabb időre utaztunk el, és ő sajnos kiszökött a házból, elcsatangolt, persze aztán visszajött de úgy láttuk tetszik neki a “szabad élet” (nálunk lakásban élt kizárólag) Ezért ott hagytuk, a cica jol van azóta is, szokja az uj helyet viszont a kis kutya azota nem olyan mint volt, szomorkás, étvágya van, de játszani is csak pár percig akar majd szomorúan bámul ki az ablakon,sokat alszik. Széklete rendben van, láza nincs, 2 hete voltunk állatorvosnál, teljesen egészséges. Lehetséges hogy a cica hiánya miatt depressziós ?

2014.06.17

Állatorvos

Igen, lehetséges. Az állatok is éreznek szomorúságot és gyászt. Szerintem a cicát ne vigyék újra lakásba, mert valószínűleg nagy veszteség lenne számára, esélyes, hogy mindig kifelé vágyakozna. A hangulatváltozás másik oka lehet tüzelés vagy álvemhesség is. Ha a kutya egészséges, nem zajlanak benne éppen hormonális változások és sokáig szomorú, akkor megfontolandó lehet egy társ egy másik kutya vagy cica).

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem