Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő! Van egy 10 hónapos hím cicám. Most 2018. január 24-én volt az ivartalanítása. Még a műtét előtt esténként leginkább és kora reggel állandóan nyávogott szinte megállás nélkül, kaparta a falat, agresszív volt, folyton a lábunkra ugrált és a kezünkre is. Próbáltam vele sokat és sokszor játszani, de vagy az volt a vége, hogy kb 5 percig érdekelte a dolog utána vagy megunta és elment tovább nyávogni vagy elkezdett ugrálni és megintcsak a lábunkra ugrálni. Reméltük, hogy az ivartalanítás után jobb lesz, hiszen mindig azt lehet olvasni, hogy akkor nyugottabbak lesznek és hasonlók. Hát sajnos az én macskámnál ez nem jött be, ugyan úgy nyávog este, falat kapar, rohangál össze-vissza és ugyan úgy agresszív is. =( A folytonos nyávogással már az őrületbe kerget minket és már nem tudjuk, hogy mit csináljunk. Olyan opció nincs, hogy oda adjuk másnak, mert ő a miénk, a mi cicánk és a családhoz tartozik. =)) Gondoltam esetleg arra, hogy veszek neki olyan játékot amibe macskagyökén van és hátha jobban fogja érdekelni a játék jobban lefárad és talán nyugottabb lenne az esténk. Esetleg tudna valami tanácsot adni, hogy mit tudnánk még csinálni? Válaszát előre is köszönöm!

2018.02.04

Állatorvos

Az ivartalanítás után még hetekbe telik, amíg a nemi hormonok kiürülnek a szervezetből, vagyis nem várható azonnal viselkedésváltozás. Addig is jó megoldás a sok játék. Taníthatják klikkerrel, apportírozhat. Nagyon jól lehet fárasztani a cicákat lézerpointer fényének kergetésével is. Jutalomfalattal töltött labda is lefoglalhatja őt egy időre.

Vissza a kérdésekhez