Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő! Van egy 6 éves drótszőrű foxi kutyusom. Tavaly nyáron volt egy bélgyulladása. Csirke csontot evett, azt mondták az okozhatta. Csak hányt, nem evett , nem ivott. Vittük kórházba, ott szurik és infúzió lett a vége. Másnapra jobban lett, egy hét diéta következett. Főtt rizs, csirkemell. Rendbe jött. December elején ismét kórház, begyulladt a bűzmirigye. Kapott Augmentint. Bűzmirigy rendbe jött, viszont 4 nap múlva elkezdett hányni. Már sárga színű habot is, mindent hányt. Lázas lett, csak remegett, nem evett , nem ivott. Megint. A hasa kőkemény volt. Ismét kórház, ismét szurik, infúzió. Teljesen legyengült. Megállapították, hogy van egy kis gyomorfekély, vérvétel alapján a májenzimek 5- szörös értékeket mutatnak. Augmentint elfelejteni, helyette Venter, Ulceran, Hepeto support. És csirkemell rizzsel, szigorúan. Nehéz volt, de jobb lett. Viszont ezt mind 5 héten át kapta. Vérvétel már jó lett, az utosó diétás napon viszont ismét felpuffadt a pocakja, egész délután füvet evett. Nem hányt, de folyamatos hasmenés lett. Egy nap volt a hasmenés, azonnal abbahagytam a csirkemell diétát. Azóta…egy hete, szerencsére nincs baj. Most a Selekt Gold Sensitive medium száraz tápot kapja. De tanácstalan vagyok, mit adhatnék még neki. Ebben szeretnék tanácsot kérni Öntől, milyen húsokat, házi ételmaradékot, tápot, konzervet ehetne, hogy elkerülhessük az ilyen betegségeket. Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Tünde

2018.02.07

Állatorvos

Egy érzékeny emésztőrendszerű kutyának nem kell állandóan váltogatni a táplálékát. Ha a sensitive táp bevált, akkor adják neki azt, nem baj, ha mást nem is kap. Azt, hogy mire érzékeny a kutya leginkább tapasztalati úton tudják meghatározni. Ha új ételt akarnak kipróbálni, akkor abból adjanak neki egyszerre keveset több napon át, ha nem okoz tüneteket akkor nyugodtan eheti, ha gond van, akkor nem. Egyszerre mindig csak egy új étellel próbálkozzanak, mert ha jelentkeznek a tünetek, tudni fogják, hogy mi okoz problémát.

Vissza a kérdésekhez