Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő! Van egy idős kinti cicánk, akinek nem rég vettünk tejpótlót, mert kicsit le van fogyva (pedig Select Gold-ot kap enni), de nem ette meg, így megmaradt szinte az egész doboz. Van még egy idős kinti kutyánk is. Kérdésem az lenne, hogy ön szerint lehetne adni a kutyánknak a cica tejpótlóból. Mit gondol, lenne neki valami baja? Ősszel szeretnék adni neki belőle, hogy a hideg előtt kicsit szedjen fel magára. Amúgy ő is Select Gold-ot vagy Real Nature-t eszik. Válaszát köszönöm. Szilvia

2018.07.30

Állatorvos

A tejpótlót nem szokták erre a célra alkalmazni, de odaadhatják a kutyának, hogy ne vesszen kárba…Azt figyeljék, hogy nem lesz-e tőle hasmenése. A legjobb az lenne, ha odaadnák egy állatmenhelynek, biztosan sok árva kölyökcica van most, akinek nagy szüksége van tejpótlóra. Az idős cicát érdemes lenne kivizsgálni, hogy van-e oka a fogyásnak, amit kezelni kellene. A vérlabor eredménye alapján lehetne kiválasztani a megfelelő tápot. Ha nincs belgyógyászati betegség a cica fogyásának hátterében, azt is komolyan kell venni, mert idős cicáknál nagyon gyakori ez a jelenség és az a tapasztalat, hogy azok az állatok, amelyeknél sikerül megelőzni a jelentős kondícióvesztést, hosszabb életűek. Ez az oka annak, hogy több tápgyártó már készít kifejezetten 12 évesnél idősebb macskák számára tápokat (pl.: Select Gold Senior 12+). A kutyánál pedig inkább azt javasolnám, hogy adjon neki a számára megfelelő tápból nagyobb adagot a tél előtt, és szintén egy kivizsgálás után beszélje meg állatorvosával, hogy melyik az a táplálékkiegészítő, ami leginkább megfelelő számára.

Vissza a kérdésekhez