Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő! Van egy kutyám 3 éves hátul a hátánál, fenekénél foltokban hullik a szőre és állandóan vakarj és piszkálja. mi lehet a baja?
(Golden Rettriver ha számítana)

2014.12.08

Állatorvos

A leírása alapján a kutya allergiás. Ellenőrizni kell a bűzmirigyek állapotát és azt, hogy nincsen-e élősködő a kutyában. Felmerül, hogy a bűzmirigyek gyulladtak vagy bolhaallergiás a kutya. Ha ezek egyike sem áll fenn, akkor biztosat csak allergiateszt elvégzése után lehet mondani. Érdemes egyes esetekben bőrkaparék vizsgálatot csinálni, és mikrobiológiai vizsgálatra küldeni azt. Ilyenkor, ha ismerjük a kórokozót, akkor célzottan lehet kezelni azt. Ha a kutya allergiás, akkor a bőr ellenállóképessége csökken és elszaporodhatnak olyan kórokozók, amelyek normális esetben nem okoznak problémát. Ha ezeket nem pusztítjuk el, akkor az allergiaellenes kezelés sem lesz sikeres. Vigye orvoshoz a kutyát és a vizsgálat során beszéljék át a lehetőségeket. Valószínűleg szükség lesz diétára, mert az ilyen jellegű tünetek hátterében többek között táplálékallergia is állhat.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem