Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő! Van egy fél éves, fényes fekete szőrű keverék (vizsla és terrier) kiskutyám. Nagyjából egy-másfél hónapja erősen hullik a szőre. Ez az időjárásnak tudható be, vagy ilyen korban ez normális? Illetve sokszor olyan, mintha korpásodna a szőre. Jelenthet ez bármilyen problémát, vagy csak “megfázott” a bőre a hidegben? Köszönöm a válaszát!

2015.01.08

Állatorvos

A hideg idő nem magyarázza az erőteljesebb szőrhullást. Most nincsen vedlési idő a kint tartott kutyáknál. A szobakutyáknál kevésbé kifejezettek a vedlési időszakok, ők gyakorlatilag egész évben hullatják a szőrüket. Ha a kutya bőre korpás, annak több oka is lehet, például: gombás fertőzés, érzékenység a fürdetéshez használt samponra, fűtési szezon. Meg kellene vizsgálni a kutya bőrét, hogy van-e rajta elváltozás. A vizsgáló állatorvos eldönti majd, hogy érdemes-e bőrkaparék vizsgálatot végezni. Lehet, hogy elegendő egy bőrtápláló kúra, de az is lehet, hogy egyéb kezelésre is szükség van (pl.: gyógysamponos fürdetés).

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem