EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő! Van egy 9 hónapos (még) nem ivartalanított lány cicám, benti cica. Viselkedésével gyakran adódik probléma, mint pl.: alomhasználat során. Megtanítottuk hogy oda végezze a dolgát, ügyesen is csinálta, de egyre gyakrabban előfordul, hogy az alomtálca elé végzi el a nagy dolgát. Az almot minden nap takarítjuk, tehát nem gondolnám hogy ez lenne a probléma.Vásároltunk alomszagtalanító koncentrátumot,mivel eléggé erős szaga van a vizeletének,de nem vált be.Vásároltunk illatosított almot, de ez sem vált be. Esetleg tudna valami tanácsolni, hogy kivédjük az ilyen “baleseteket” ???
Másik dolog amiről szeretnék kérdezni. Nem tudom, hogy ebben a korban normálisnak mondható-e , hogy a macskám a lakásunkat úgy birtokolja mint valami kiképző pályát. Rohangál, mászik,kúszik, tör,zúz….Még a csilláron nem járt, de egyébként minden helyet ismer már idebent. Simogatni, szeretni, ölbe venni nem lehet, nem engedi csak nagyon ritkán, mikor az ő kedve úgy tartja,egyébként megharap. Ez a viselkedés megfog változni a kor haladtával, vagy egyszerűen neki ilyen a természete??? Köszönöm,várom válaszát. Adri

2015.01.14

Állatorvos

Szerintem próbáljanak ki másfajta macskaalmokat és macska wc-t . Ne vegyenek illatosítót és illatosított almot se, lehet, hogy az önök cicája nagyon érzékeny a szagokra. A macskák sokszor nagyon kényesek arra, hogy hová végzik a dolgukat. Gondolják végig, hogy kényelmesen elfér-e a jelenlegi alomtálcájában. Az is előfordul, hogy a cicának egy alkalommal kakilás közben kellemetlen élménye volt (pl.: székrekedés stb.) és emiatt nem akar arra a helyre üríteni, ahol a rossz élmények érték. Ilyenkor érdemes az alomtál helyét is megváltoztatni. Ebben a korban a macskák többsége szeleburdi örökmozgó. A kor előrehaladtával és az ivartalanítás hatására nyugodtabbá válik majd. Minden macska más egyéniség, nem mindegyik szereti a sok babusgatást. Ha kicsit lenyugszik, talán bújósabb is lesz majd, de ez előre sajnos nem megjósolható.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem