Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves doktornő! A cicám lakásban él velem most 8 hónapos pár napja hajnalban mély hangon kiabál és nem hadja abba arra gondolta ideje lenne ivartalanitani és akkor megszünne a már már elviselhetetlen mély üvóltései ami miatt pihenni képtelenség.Kérédsem az lenne hogy az ivartalanitás segitene?Válaszát előre is köszönöm.Tisztelettel:Horváth Zsuzsanna

2014.03.05

Állatorvos

Nem írja, hogy a cica milyen nemű, de mindkét ivar hangoskodik. A nőstény macskákat amennyiben ez megoldható, akkor célszerű ivartalanítani, amikor abbahagyják a tüzelést (elmúlnak a viselkedésváltozások). A tüzelés vége után várjanak még néhány napot, majd végeztessék el a műtétet. Érdemes a tüzelés után tényleg rövidesen orvoshoz vinni a macskát, mert néhány hét múlva újra tüzelni fog (ha nem lesz vemhes). A kandúrok is hangosan hívogatják a nőstényeket, náluk nem kell várni, bármikor elvégezhető az ivartalanítás. A kandúrok hangos nyávogása is megszűnik az ivartalanítás hatására.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem