Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő!
1 éves beagle kan kutyám nagyon sokat vakaródzik. Van rajta foresto nyakörv, de kb. május végén raktuk a nyakára és lehet, hogy már vesztett a hatásából. Ön szerint vegyek bolhairtó cseppet vagy sprayt?

Előre is köszönöm a válaszát!

2017.08.09

Állatorvos

A nyakörvnek még hatékonynak kellene lenni, hacsak nem fürdött benne sokat a kutya. Vigye orvoshoz a kutyát, hogy kiderüljön nincsen-e parazita vagy egyéb kórokozó a háttérben.

Ha nem találnak semmit a vizsgálat során, ami indokolja a vakarózást, akkor szinte biztos, hogy allergia. Ilyenkor érdemes érzékeny kutyáknak való tápra váltani, olyanra, amelynek összetevői között nem szerepel semmi, amit korábban fogyasztott. Ezen a tápon kívül semmi mást nem kaphat 6-8 héten át, csak vizet. Emellett érdemes egy bőrtápláló kúrát csinálni. Segíthet a bőrnyugtató hidratáló samponos (pl.: Allermyl) fürdetés is. Ha a vakarózás néhány héten belül csökken, akkor valószínűleg a táplálékára volt érzékeny, vagy egy olyan növényre, ami közben elvirágzott…Biztosat csak allergiateszt elvégzése után lehet mondani. A tesztet allergiaszezonon kívül kell elvégezni. Ha kiderül a kutyáról, hogy allergiás, akkor annak ismeretében, hogy mi okozza a bajt, lehetőség van hyposzenzibiláló injekciókúrára, ami az esetek egy részében teljes gyógyulást, másik részében javulást eredményez. Sajnos olyan is előfordul, hogy a kúra eredménytelen.

Vissza a kérdésekhez