Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő!

14 éves törpe uszkáromnak most jár le kombinált oltása. Kérdésem, hogy ilyen korban mennyire veszélyes és egyáltalán érdemes-e még beadatnom neki, hiszen nem kötelező oltásról van szó? Minden kombinált oltást külön adattam eddig be a veszettségitől, mert sajnos sokszor bágyadtabb tőle egy-két napig, illetve kétszer előfordult már az oltás helyén komolyabb duzzanat is. Ha jól tudom ezek az oltások eleve nem egy évre nyújtanak védettséget, mint ahogy az a hivatalos pecséten szerepel az oltási könyvben… Előre is köszönöm a válaszát!

2018.04.25

Állatorvos

Beszélje ezt meg kezelő állatorvosával. A kombinált oltások legtöbb komponense valóban tovább véd, mint egy év, de van köztük olyan is, amelyikkel szemben csak egy évig tartó védettség alakul ki. Vannak már olyan gyorstesztek, amelyekkel lehet mérni azt, hogy mennyi ellenanyag van a kutya szervezetében az adott kórokozóval szemben (sajnos ezeknek a teszteknek a használata még nem elterjedt). Beszélje meg állatorvosával, hogy a kutya élőhelyét és életmódját figyelembe véve mit tart kisebb kockázatnak.

Vissza a kérdésekhez