Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő!

15 hónapos keverék, kan kutyusom van. A lakótelepen pórázon sétáltatva majdnem minden kutyának neki akar menni. Ha felviszem a lakótelep melletti dombos területre, ott póráz nélkül lehet és akkor játszik minden kutyával. Ha ivartalanítom akkor megnyugszik ha pórázon viszem sétálni. Várom szíves válaszát, üdvözlettel: Mondok Mária

2015.02.25

Állatorvos

Sajnos nem látom át ennyi alapján a viszonyát a kutyával, de a leírás alapján lehet, hogy az a probléma, hogy amikor pórázon van, akkor Önt védelmezi, vagy olyankor erősebbnek érzi magát. Lehet, hogy nem biztos az Ön falkavezéri pozíciója a kutya szemében. A védelmezés normális esetben a falkavezér feladata (gazda), míg az alacsonyabb rangú falkatag (kutya) békésen, nyugodtan, magát biztonságban érezve sétál. Az ivartalanítás mindenképpen segít az agresszív viselkedés csökkentésében, de ebben az esetben mindenképpen hasznos lenne egy kutyaiskola, hogy kontrollált körülmények között, segítséggel rendezni tudja ezt a helyzetet. A kutya ugyanis ha eltávolodik Öntől, akkor nem agresszív más állatokkal, míg az Ön jelenlétében igen. Ajánlom a pozitív megerősítést alkalmazó “Tükör” iskolákat.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem