Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő!
15 éves ivartalanított cicámnak nagyon nehezen van igen kemény széklete.Lakásban van, de gyakran viszem a kertbe is.Már operálva volt struvit kövek miatt, 2 hónapja a kemény széklet miatt beöntést kapott gyenge bódításban.Ezért jelenleg struvit kövek elleni gyógytápot kap, a székrekedés miatt Laevolakot, de ezt nem mindig sikerül beadni, amikor meglátja már menekül, száraz tápot is kap KATTOVIT Gastro száraz macska eledelt, kevés tejfölt. Kapott már kímélő diétás eledelt / PETBALÉANCE MEDICA Schonkost Gastro-Intestinal / Mindezek ellenére még masszírozom a hasát, reggel tornáztatom. Egyszóval :imádom a macskámat és mindent elkövetek érte, hogy könnyen legyen széklete..Mit tehetnék még érte? Előre is köszönöm a válaszát.

2015.11.08

Állatorvos

Szerintem érdemes lenne egy laborvizsgálatot csinálni és ellenőrizni a szervfunkciókat (pl.: vesék állapotát). Sok esetben ha egy cicának állandó székrekedése van, az a kiszáradás egyik jele. Ha a cica vesefunkciói beszűkültek, akkor infúziós terápia válhat szükségessé és felmerül az is, hogy vesekímélő diétát kell kapnia. Érdemes lenne a száraztápot nedvesítve adni, vagy áttérni a diétás ételek konzerv változataira. Alaposan meg kell vizsgálni azt is, hogy nincsen-e a bélcsatornában esetleg olyan szövetszaporulat, ami akadályozza a székletürítést, ezen kívül gerincproblémák is okozhatnak székletürítési nehézségeket. Természetesen biztos választ csak a vizsgálatok eredményei után lehetne mondani.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem