EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő!

2,5 hónapos labrador kölyökkutyánk van. 7 hetesen megkapta az első oltását, a következőt 3 nap múlva fogja. Érdeklődnék, hogy összesen mennyi ajánlott és mennyi választható oltást kell/lehet beadni egy kutyusnak, melyiket mikor szükséges, és mik ellen védenek ezek az oltások?

Várom válaszát!

2015.07.04

Állatorvos

Az alap oltási sor általában így néz ki: Parvovírusos bélgyulladás, kombinált oltás (parvo, szopornyica, fertőző májgyulladás, leptospirózis és egyes vakcinákban parainfluenza is), parvo ismétlő, kombinált ismétlő, veszettség elleni védőoltás (3 hónapos korban), kombinált ismétlő, veszettség ismétlő (egy éves korig).

Az első veszettség oltásig 2 hetente oltanak, a harmadik kombinált általában fél éves kor körül esedékes. Ezeken kívül létezik még coronavírusos bélgyulladás, kennelköhögés, bőrgomba, babesiosis, lyme borreliosis elleni védőoltás is. Beszéljen állatorvosával, hogy a kutya életmódja alapján ő melyiket látja még szükségesnek. Például egy nagyvárosi kutyát, amelyik sokat jár közösségbe érdemes kennelköhögés ellen beoltani. Egy olyan állatot, amelyik sokat kirándul, esetleg vadászkutya, lyme-betegség és babesiosis ellen is érdemes oltani. Ezeket az oltásokat be lehet illeszteni például az első veszettség elleni védőoltás utáni időszakba.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem