EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő!

3 hónapos labrador kölyökkutyámmal kapcsolatban már kérdeztem Öntől (kennelbe szoktatás). Köszönöm válaszát, nagyon hasznos.
Most a fürdetésével kapcsolatban szeretnék érdeklődni. Kinti kutyaként milyen gyakran szükséges őt fürdetni? Mivel sima szőrű, feltételezem, ritkábban, de mégis milyen gyakorisággal? Szükséges a fülét vattával bedugni, vagy elég odafigyelni,hogy ne menjen bele a víz?
Ebben a nagy melegben vizes bundával kiengedhetem a szabadba, vagy mindenképpen szárítsam meg hajszárítóval? Utóbbihoz egyébként milyen módon a legegyszerűbb hozzászoktatni, nagyon fél tőle (hiába nem a legmelegebb és nem a legerősebb fokozaton használom).

Más jellegű kérdésem is lenne: többször is kiborította vizes tálkáját napközben a kutyus. Feltételezem, vagy játszani akar vele, vagy azt gondolja, a tál alján talán hidegebb a víz. Kapható olyan – direkt erre a célra készült – itatótál, amit nem tud kiborítani?

Köszönöm szépen ismét válaszát! R.

2015.07.19

Állatorvos

A kutyákat igazából akkor kell fürdetni, ha piszkosak. Minden olyan szennyeződést amit lehetséges, tiszta vízzel távolítsunk el. Egy hónapnál gyakrabban csak akkor fürdessük az állatot, ha valamiért nagyon muszáj. Mindig jó minőségű, lehetőleg hidratáló sampont használjunk (pl.: Dermilen, Leniderm, Dermoscent stb.). A füleket nem szükséges bedugni, elég, ha vigyáznak, és fürdés után pedig alaposan kitörölik a füleket (akár vattával). Kánikulában alapos törlés után nyugodtan megszáradhat a kölyök, legalább felfrissül egy kicsit. Hűsítés gyanánt, nyugodtan le is locsolhatják. A hajszárítóhoz úgy szoktassa, hogy először kikapcsolt állapotban engedje a kutyának, hogy alaposan tanulmányozza, majd kapcsolja be a gépet és először tőle távolabb, üljön le és adjon jutalomfalatokat a kölyöknek. Egyre közeledjenek a géphez (nem kell egy nap alatt)és mindig jutalmazza, ha közelít. Hagyja, hogy maga szagolja meg a hajszárítót működés közben is. Így, hogy nem erőlteti a dolgot és csak jó élmények történnek a hajszárító jelenlétében, a kölyök meg fogja szokni.

Az üzletekben ilyen tálat lehet kapni:

http://www.fressnapf.hu/anione-kutyaatal-kiomlesgatloval-1400-ml/

A lényeg az, hogy ha a tál nehéz, vagy rögzítik valamihez, akkor nem borul fel olyan könnyen. Mindenképpen tegyenek több itatótálat a kennelbe, főleg ilyen kánikulában.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem