Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő!
3,5 hónapos magyar vizslámon azt veszem észre,hogy messziről /10-15 m/ nem ismeri fel a hozzátartozóit,megugat,és fél olyankor.Lehetséges,hogy valamilyen szem problémája van?

2014.05.09

Állatorvos

A kutyák egészen másképpen látnak mint mi emberek. A kutyák színlátása korlátozott és szemük sokkal érzékenyebb a mozgások érzékelésében, mint az apró részletek felismerésében (a vadászathoz erre a képességre van szükség). Ilyesmiről sok kutyatulajdonos beszámol. Néhány egyszerű vizsgálatot Ön is elvégezhet otthon például: ejtsen le a kutya előtt valamit, ami nem ad hangot amikor földet ér (madártoll, papírzsepi), ha a kutya követi a tárgy mozgását, akkor lát. Próbáljon kezével közelíteni a kutya szeme felé, ha lát, akkor becsukja a szemét, elfordítja a fejét. Ha a kutya játék közben nem megy neki semminek, nem véti el az ugrásokat, biztonságosan mozog, nem tétova, a játékait megtalálja, akkor nem valószínű, hogy komoly probléma lenne. Természetesen vizsgálat nélkül én csak általánosságokat írhatok. Ha bármi kétsége van, akkor vigye el a kutyát egy szemészeti vizsgálatra, ahol műszerek segítségével sok minden kiderülhet.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem