Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő!

4 hónapos labrador fiú kölyökkutyusom múlt héten kapta meg utolsó oltását (veszettség elleni) és a chipet. Az állatorvos – a sok várakozó állat miatt – nem mondta, hogy legközelebb mikor, milyen oltásra kell mennünk? A kötelezőkre gondolok, mire kell és mikor vinnünk? (Ősszel szokott lenni a rendes éves oltás a településen megszervezve, ahol élünk, arra kell csak mennünk? Vagy így, hogy aug. végén kapta meg a veszettség ellenit, így arra nem kell menni, csak a következő évben?

Másik krédésem az lenne, hogy az oltással egyidőben kapott 1 féregtelenítő tablettát (viszont 16 kg-s volt, tehát 1,5 tabletta kellett volna neki). Azóta naponta 1 székletében látok férgeket. Ez normális, vagy aggódjunk? Esetleg szüksége még vmit tenni, talán még féregtelenítő tablettát adni neki? Vagy nem kell aggódni, kiürül a szervezetéből ettől a múlt heti tablettától, és ezért látszik a székletében?

Egyébként miért veszélyes a férgesség? Milyen gondot okoz(hat)nak?

Nagyon várom a választ! köszönöm szépen!

2015.09.04

Állatorvos

A kiskutyának az első évben két veszettség elleni védőoltást kell kapnia. Nem tudom, hogy eddig milyen oltásokat kapott, de feltételezem, hogy van már két parvovírusos bélgyulladás elleni oltása és két kombinált oltása. Fél éves korban szoktak javasolni egy kombinált ismétlőt is. Ezeken kívül vannak még oltások, amelyeket megkaphat a kutya, ha ezt az orvos és a gazda megbeszélik és indokoltnak tartják (kennelköhögés, lyme-kór, coronavírusos bélgyulladás). Szerintem hívja fel állatorvosát és beszélje meg vele a következő időpontot. Ha a kutya megkapta az alapoltásokat, utána már elég mindegyiket évente egyszer ismételni. Nem normális, ha a bélsárral féreg ürül, addig kell 2 hetente a testtömegének megfelelő mennyiségű féreghajtót adni, amíg ürül féreg. A féreghajtó csak a bélrendszerben aktuálisan jelenlévő férgeket pusztítja el, nincsen hosszútávú hatása. A férgek lárvaalakjai (amelyek különböző szervekben vannak) ellen a féreghajtó tabletták hatástalanok. Többféle féregfaj is létezik, az állatban tünetmentes is lehet jelenlétük, de okozhatnak hasmenést, hányást, haspuffadást, fénytelen borzolt lehet a szőrzet. Egyes féregfajok az emberben is megtelepednek.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem