EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő
6 cicánk van és a legfiatalabb (idén lesz 3 éves nyár végén) nagyon elhízott – sajnos úgy tűnik nála egyedül nem működik a kontroll hogy szabályozni tudja magának mennyit egyen; reggel és este kapnak egy-egy negyed alutasakos napközben pedig ki van rakva nekik szárazeledel és víz, elég nehéz lenne őt elkülöníteni napközben mert nagyon ragaszkodnak egymáshoz a többiekkel – hogyan tudjuk kicsit lefogyasztani – aggódunk érte nehogy megbetegedjen; kb.6,1 kiló és nem tól nagy cica lány, ivartalanítva van (7 hónapos korában lett elvégezve)
Köszönöm előre is

2015.01.24

Állatorvos

Az elhízott cica ne kapjon alutasakos eledelt. Ha megoldható, akkor ne legyen egész nap az állatok előtt étel, hanem legyenek etetési idők reggel és este, így tudnak fogyasztó tápot adni (pl.: Royal Canin Obesity Management-állatorvosi gyógytáp, Hill’s Metabolic) annak a cicának, akinek erre szüksége van. Ha ez nem megoldható, akkor cseréljék le a tápot ivartalanított cicáknak való eledelre és abból hagyjanak korlátozott mennyiséget az állatok előtt. Mérjék hetente a túlsúlyos cicát és ha nem fogy, akkor sajnos nincs más megoldás, mint az időleges elkülönítés vagy a fix etetési idők. A fogyókúra megkezdése előtt javasolt egy általános belgyógyászati vizsgálat is. Egy cicát csak szépen, fokozatosan, szakszerűen szabad fogyókúráztatni, ellenkező esetben az állat súlyosan megbetegedhet.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem