Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő!
6 hónapos kiscicám leesett az szekrény tetejéről (kb 2 méter). Talpra esett, de elég nagyot huppant. Utána picit rázta a bal mancsát, de ránehezedett, és szaladgált. Nem nyávogott, nem sántított, és egy fél órával később elaludt. Dorombol ha simogatom, nem mutat semmi tünetet, de azért kicsit aggódom. Vigyem el orvoshoz megnézetni, vagy lenne jele, ha megsérült volna? Vagy ez a 2 méter nem olyan nagy magasság, ami bajt okozhatott neki? Válaszát előre is köszönöm!

2015.11.08

Állatorvos

Figyelni kell a cicát. Ha rendesen eszik, iszik, tud vizeletet és székletet üríteni, nem ürül vér egyik testnyílásából sem, nem gyenge, bágyadt, akkor nem valószínű, hogy baj történt. Természetesen a legbiztosabb az, ha látja orvos, ha pedig bármi szokatlant észlel, akkor ne késlekedjen. Igazából egy esésnél nem csak a magasság számít, hanem az is, hogy hogyan és milyen felületre érkezik az állat. A cicák általában egy szekrény tetejéről való lehuppanástól nem szoktak komolyan megsérülni.

Vissza a kérdésekhez