Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő,

8 hetes kiskutyánkat nemrég kezdtük el szobatisztaságra szoktatni, elkerítettünk neki egy részt a lakásban és lehelyeztük a pelenkákat. Eddig néhány apróbb balesetet kivéve nagyon jól használta és mikor etetés után kivittük az udvarra általában kakilt és pisilt is de pár napja nem hajlandó kinn végezni a dolgát evés után sem. Miután bementünk szinte azonnal ráveti magát a pelenkára. Ha viszont kivittük a pelenkát ugyanúgy nem volt hajlandó és kinn sokkal több minden van ami eltereli a figyelmét. A kérdésem az lenne, hogy tartsuk meg továbbra is a pelenkát csak ne jutalmazzuk ha azt használja és vigyük ki ugyanúgy napirend szerint, majd a kinti ürítést jutalmazzuk vagy egyszerűen csak várjunk pár hetet és hagyjuk hogy a pelenkán végezze dolgát míg rájön hogy kint jobb neki?
Előre is köszönöm

2015.05.28

Állatorvos

A kölyök még nagyon fiatal. Szerintem vigyék ki rendszeresen és jutalmazzák, ha kint végzi el a dolgát. A pelenkát ne vigyék ki, az benti dolog. Ezt a problémát majd az idő fogja megoldani. A kölyök egyre tovább tudja tartani a vizeletét és székletét és szépen lassan leszokik a pelenkáról és kint végzi majd a dolgát. Egy nyolc hetes kölyöktől hatalmas teljesítmény, hogy vagy pelenkára vagy kintre végzi a dolgát, ez most tökéletesen elég. Ha kimennek mondogassák, hogy pisiljél, kakiljál és ha megteszi, akkor hatalmas dicséret jár!

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem