Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő!

9 éves kutyánk néhány hete elkezdett köhögni/fulladni, az utóbbi kb. 2 hétben már erős fulladásos rohamai vannak. Ez reggelente a legerősebb, de napközben is többször előfordul, illetve közvetlenül egymás után is többször is. Nagyon ijesztő. A fulladásos roham végén, mintha “köhhintene” egyet vagy felköhögne valamit, de csak nagyon minimális valamit, mert még nem tudtuk megfigyelni, a száján nem jön ki semmi.
Egyébként, amikor nem fullad, vidám, aktív (aktív próbál lenni, de befullad, ha pl. szaladni vagy ugatni kezd), étvágya is van, nem aluszékonyabb vagy fáradékonyabb mint korábban.
Ön szerint ennek ellenére lehet szívbeteg, vagy van esély valamilyen “enyhébb”, gyógyítható betegségre?

Jártunk állatorvosnál, kaptunk köhögéscsillapítót, antibiotikumot, szteroidot, de ezek csak átmenetileg használtak. Pár napja készült röntgenfelvétel is, amin két orvos eltérő dolgokat lát. Ezzel a helyzettel nem igazán tudjuk, hogy mit kezdjünk.

Tud valamit tanácsolni?

Köszönöm, Edina

2016.07.15

Állatorvos

Kedves Edina!

Nem tudom milyen fajta  a kutyus, de ezzel a tünettel a leggyakoribb betegségek a szívbetegség- egyébként nagyon jól kezelhető, a másik pedig a légcsőkollapszus- ez sajnos kevéssé kezelhető, progresszív betegség. Ettől függetlenül bármi más is lehet, egyszerűbb problémáktól a komolyabb betegségeken át. Látatlanban vizsgálat nélkül sajnos ennél többet nem tudok mondani. Ha bizalmatlan a kezelő állatorvosokkal, akkor válasszon egy harmadikat valami vezető klinikán, aki szakmailag biztosan kompetens.

Üdv

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem