Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő!
9 hónapos havanese kiskutyánk nagyon válogatós. Szíve szerint sajton, szőlőn és parizeren élne. Kérdésem, hogy ezekből mennyit kaphat, hogy ne ártson neki? (kemény sajt és a szőlő ki van magozva, a parizer tartósítószermentes gyerekeknek való 80% hústartalom körül) Száraztáppal indítottunk, Happy Dog mini baby juniorral, aztán Select gold bárányos juniorral, és volt még többféle jó minőségű, amiket a Fressnapfban ajánlottak. Egyik sem kellett. Elkezdtük a konzervvel keverést, most már így sem kell, max olyan formában hogy egy kis konzerv elfogy és másikat szeretne. A változatosságtól (gondolom) viszont emésztési problémák vannak, hasmenés nincs, csak hígabb széklet, néha hányás, gyakrabban pedig gyakori széklet+több jön ki alul, mint ami bement felül, szóval a hasznosulása nulla és a szobatisztaság is problémás így. Mitévő legyek? Milyen táppal próbálkozzak még? Vagy főzzek neki? A csirke és a többi baromfi is úgy hallottam problémás a havaneseknél, gondoltam a Royal Canint kipróbálom, de szinte mindben van csirke. Orijenre gondoltam még, a Fressnapfban pedig a Royal Canin Exigent-et ajánlották. A nagyon magas hústartalmú tápokkal (pl. Real Nature W.) kapcsolatban is bizonytalan vagyok, azt is olvasom hogy jó, mert a kutya a farkasok leszármazottja…de olyat is, hogy nem jó,mert már évezredek óta az emberrel él a kutya, megváltozott a táplálkozása, gabona is kell neki. Segítsen kérem egy kezdő gazdinak! 🙂

2017.12.01

Állatorvos

A kutyák közül egyesek érzékenyek a szőlőre, ezért az semmiképpen nem ajánlom. Ne adjon nasit a kiskutyának, mert azt jobban szereti, mint a neki való ételt. Párizsin, sajton, szőlőn nem lehet egészséges kölyköt nevelni, nem kapja meg ezekkel a szükséges tápanyagokat, vitaminokat, nyomelemeket. Ha mindig kap mást, akkor nem fogja megenni a szárazát. Kicsit kemény szívűnek kell lenni. Ha egy egészséges kölyök éhes, akkor eszik. Amit nem eszik meg negyed óra alatt, azt el kell venni, és csak a következő etetési időben van újra étel. Egy 9 hónapos kutyának már nem lesz baja attól, ha kimarad egy étkezés és egy kicsit éhes. Ne legyen az etetési idők között semmi nasi. Nyugodtan próbálja ki bármelyik prémium tápot. A Royal Canin, Select Gold, Hill’s, Purina Pro Plan, Happy Dog, Orijen, Eukanuba…mind jó választások. Legyen következetes és ne lágyuljon meg a szíve :). A kutya enni fog, ha egészséges. Természetesen azért az is fontos, hogy az evés öröm is legyen, de a sokféle táp között biztosan talál olyat, amit elfogyaszt. Ehet konzervet is, próbálhatja nedvesen adni a száraztápot. Ha főzni kezd a kutyának, az is jó megoldás, de azt csak úgy tegye, ha pontosan utánanéz a táplálék összetételének. segíthet ebben Dr. Fodor Kinga: Mit egyen a kutyám?-című könyve.

Vissza a kérdésekhez