Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő!

9,5 hetes csivavám 3 napja görnyedten és sután közlekedik, és mintha húzná a fenekét. Néha vakarja a fülét, és szagolgatja, nyalogatja a fenekét, hasát.
1 hete van csak nálunk, az új otthonban, de az elmúlt 1-2 napban az étvágya már nem a “régi”, sem úgy, hogy beáztatom neki a Royal Canin Juniort – amivel a tenyésztő is táplálta. Az utóbbi 2 napban a székletén fehéres/kissé sárgás nyálka jelent meg. Napi 4-5x ürít, aminek az állaga normális. Az egészségügyi könyvében február 10-én beadott Vanguard Plus CPV matrica található, és ha jól tudom a tenyésztő féreghajtót is adott neki az elhozatal előtt.
Egyébként mozgékony, játékos kiskutya. Aggódom érte, mert csak hétfőn tudom leghamarabb orvoshoz vinni. Ön szerint mi állhat a háttérben?
Üdv,
Réka

2015.03.02

Állatorvos

Sajnos vizsgálat nélkül nehéz erre a kérdésre válaszolni. A görnyedt tartás fájdalomra, valami kellemetlenségre utalhat. Valószínűleg a pocakja fájhat, de bármilyen más fájdalom , kellemetlenség is okozhat étvágytalanságot egy érzékeny kölyöknél. A bélsáron lévő nyálka a vastagbélből származik, olyankor jelenik meg a székleten, ha a bélfal valami miatt irritált (pl.: gyulladás, parazita). Amikor a kölyök új helyre kerül, az a legnagyobb odafigyelés mellett is nagy stressz az állatnak, ezért fordul elő gyakran, hogy a kölyök megbetegszik. Ha a kiskutya jókedvű, nincs hasmenése, nem hány, akkor valószínűleg nincs súlyos betegség a háttérben, de feltétlenül indokolt az állatorvos felkeresése. Remélhetőleg egy  hasmenés esetén adható táplálékkiegészítő (pl.: Probicol-H paszta) rendezi a problémát és nem lesz szükség komolyabb gyógykezelésre. Biztosat majd csak a vizsgáló állatorvos tud mondani, hiszen ő tudja majd igazán megítélni a kölyök állapotát. Jobbulást!

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem