EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő!
A 6 hónapos cicánkat vittük féregtelenítésre tegnap, előtte novemberben volt, akkor kapta meg az első tablettáját, amit megismételtek 2 hétre rá, nem láttunk semmit ürülni. Akkor azt mondták, legközelebb 3 hónap múlva kell megint jönni. Voltunk is tegnap, és a tabletta után a cicából egy darab orsóféreg távozott, azóta már nem láttam semmit a székletekben, csak azt az egyet. Nyilván nem tudjuk, hogy mióta lehet férges, és egyébként is olvastam már róla több helyen, hogy az egész lakás/udvar amúgy is tele van féreglárvákkal, ezért úgy gondolom, a tabletta helyett a cseppeket kellene választani, amik már a lárvákat is megölik, mert így hiába űzzük ki most ezt a férget a tablettákkal, bármikor újrafertőződhet, hiszen a peték mindenhol ott vannak.
Sokat olvastam utána, és a Broadline termékre esett a választásom, mert abban azt írják, hogy már a lárvákat is elpusztítja, és vettem is egyet, amit a mai nap rácsepegtettem a macskára. Jól gondolom, hogy ebben az esetben már nem kell 2 hét múlva tablettáért menni az orvoshoz?
És egyébként általánosságban kérdezném, hogy Ön mi ajánl, tablettát 3 havonta, vagy pl. a Broadline cseppeket havonta? Mert ha jól tudom, ez megelőzni is segít a férgesedést. Mivel bármikor bárhonnan újrafertőződhet, ezért én azt gondolom, a cseppek folyamatos adásával lehet egyedül elkerülni a férgesedést, mert két tabletta beadása között eltelik 3 hónap, és szerintem az alatt biztosan megfertőződik. Ebben szeretnék megerősítést, vagy cáfolást kérni, hiszen csak laikusként próbálom megítélni a helyzetet.
És végül azt szeretném kérdezni, hogy mivel mi is bárhonnan becipeljük ezeket a petéket, óhatatlan hogy ne kerüljön be a lakásba, jól gondolom, hogy amiatt, hogy most a macskában találtunk férget, felesleges átfertőtleníteni a lakást? Mennyire gyakori, hogy az emberbe is bekerülnek a férgek?

Köszönöm válaszát, és elnézést a hosszú levélért!

2016.02.13

Állatorvos

A Broadline egy jó választás, ha egyszerre akarunk védekezni a bolhák, kullancsok és különböző féregfajok ellen is (kijáró cica). Ha a cica ki van téve minden ilyen fertőzésnek, akkor azt ajánlom, hogy használja a cseppet havonta. Emellett nem kell tabletta. Ha viszont nincs kitéve ennyiféle fertőzésnek az állat akkor a szűkebb spektrumú szerek hosszabb távú alkalmazása javasolt. Egy szobacicának például nincsen rendszeresen szüksége Broadline cseppre. Az orsóférgek széles körben elterjedt paraziták, megtalálhatóak gyakorlatilag mindenütt. Orsóférgekkel nem a macskával való közvetlen kontaktus útján fertőződhet az ember, mert a frissen ürülő pete nem fertőzőképes, csak 1-3 hét alatt, a környezetben fejlődik ki a fertőzőképes lárva. Emberben az orsóféreg nem fejlődik ki, hanem a zsigerekben vándorló lárvák szintjén megáll a fejlődés. Legfontosabb, hogy a macskaalmot naponta takarítsák és egy alapos felmosás sem árt, de ennél többet nem kell tenni. Nagyobb eséllyel fertőződnek kerti talajtól, mosatlan zöldségektől, homokozókból, mint a saját cicájuktól. Valószínűleg sokan fertőződtünk már orsóférgekkel, de nem tudunk róla, mert nincsenek tüneteink. Természetesen nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a zsigerekben vándorló lárvák egyes emberekben tüneteket okozhatnak, ha felmerül ennek gyanúja, akkor ki kell vizsgálni az esetet. Nagyon fontos az alapos kézmosás, hiszen ha betartjuk az alapvető higiéniai szabályokat, akkor megelőzhetjük a bajt.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem