Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő!

A kutyusommal kapcsolatban lenne kérdésem. Most lesz egy éves és eddig azt hittem,hogy a vedlés miatt vakarózik ennyire vagy “bundacsere” miatt,de elkezdett sebesedni a bőre a combjánál. Nemrég vettem észre és nem tudom mit csináljak:( Tud nekem segíteni,hogy ezt mi okozhatja? Allergia vagy bolha vagy más? A bolha elsőként azért nem merült fel bennem,mert annyit és olyan sűrűn nem vakaródzik. A közérzetén sem tapasztaltam,hogy súlyos lenne a dolog,de külsőre és ránézésre mégis ijesztő. Válaszát előre is köszönöm!
Emese

2016.08.07

Állatorvos

Kedves Emese!

A felsorolt okok mellett (bolhásság, allergia) még vagy egy tucat lehetőség van, ami miatt vakaródzhat egy kutya. A megoldás az állatorvosi vizsgálat, ahol kizárják a parazitás, bakteriális, gombás megbetegedéseket, és elkezdik felállítani a diagnózist. Ahhoz, hogy érdemben kezelni lehessen a kutyát, tudni kell, hogy mi a baja. Ebben látatlanban én nem tudok segíteni, de az biztos, hogy egy normál vedlésnél nem szoktak vakaródzni a kutyák.

Üdv

Vissza a kérdésekhez