Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő!

A cicám allergiás – higított oldatot kap injekcióban az allergénekből, hogy lekössék a receptorokat. Október vége óta kapja az oltásokat, az állapota azonban nem igen javul. Az orvos szerint ez “időigényes folyamat”.
A tünetek erőteljes vedlés, szőrtelenné vált has, combok és lábak, erős viszketegség (sebesre nyalja magát), dudorok a bőre alatt.
Nem lehet az allergián kívül más, hátráltató probléma a háttérben? Pl pajzsmirígy alulműködés?

Válaszát előre is köszönöm!

2015.03.20

Állatorvos

Az injekciókúra sajnos nem mindig hatékony, az esetek körülbelül 60%-ában várható javulás. Ennek ellenére érdemes megpróbálni, mert ez az egyetlen jelenleg létező oki terápia. A folyamat valóban időigényes, de a leírása alapján a cicának elég kellemetlen lehet a közérzete, ezért mindenképpen beszéljen állatorvosával, hogy hogyan tudnák enyhíteni a tüneteket. Ha az elváltozás főleg a has alsó részét érinti, akkor érdemes megvizsgálni a cica vizeletét és húgyhólyagját is. Nagyon fontos a folyamatos parazitamentesség fenntartása is, hiszen egy allergiás állatnak egyetlen bolhacsípés is elegendő ahhoz, hogy tünetei legyenek (ha bolhanyál allergia is fennáll). Nagyon fontos a szigorú diéta, amelyet 6-8 héten át szigorúan tartani kell, ha javulás mutatkozik, akkor a táplálékoknak fontos szerepük volt a tünetek kiváltásában. Ha eddig nem történt meg, akkor hasznos lehet egy bőrkaparék vizsgálat és/vagy bőrbiopszia is. Állatorvosa tudja majd csak biztosan megmondani, hogy milyen irányba menjenek tovább. Az injekciókúra során van olyan, hogy az injekciók beadási gyakoriságát módosítani szükséges, el kell térni a protokolltól.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem