Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő,

A cicám fülén van egy kis mákszemnyi dudor, ugyanúgy fehéres színű ott a bőr (bár a legutóbbi vakus képeken nem egészen fehér) és nem fáj neki, ha hozzányúlok, de nem tudtam levakarni. Amióta nálam van (kb 5 hetes kora óta – most 9 hetes a cica) rajta van. Én azt hittem először, hogy egy kicsi seb volt, de már nem vagyok benne biztos. Lehet hogy szemölcs, vagy faggyúdarabka, vagy mi lehet és hogyan lehetne kezelni?

Készítettem róla képeket: http://imgur.com/gallery/cKc7f

Köszönettel:
Tormás

2017.06.16

Állatorvos

Az elváltozás nem tűnik rosszindulatúnak. Lehet, hogy egy kis faggyú, lehet, hogy egy gyulladt szőrtüsző. Így csak találgatni lehet. Mutassa meg az oltás alkalmával állatorvosnak. Szövettani vizsgálat nélkül nem biztos, hogy meg lehet mondani, hogy pontosan milyen elváltozással állunk szemben, de ha nem változik a mérete és az állatot nem zavarja, akkor ezt nem is szükséges. Ha a szövetszaporulat változik (akár növekszik, vagy színe, formája változik meg), akkor rögtön orvoshoz kell fordulni.

Vissza a kérdésekhez