Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő,

Azért szeretném a véleményét, illetve a segítségét kérni, mert új kiskutyát szeretnénk hozni a családba. Jelenleg van két kutyusunk, az egyik benti, a másik kinti. Mindkettő rendelkezik a szükséges veszettség elleni oltással, illetve a kombinált oltással is. Rendszeresen féreghajtva vannak és kullancs-bolhairtó cseppeket is használunk rendszeresen. Az új kiskutya jelölt rendelkezik az első szükséges oltással, valamint féreghajtva is van. Az lenne a kérdésem, hogy Ön szerint az új jövevény elkaphat-e bármit a jelenlegi kutyusainktól? Azért is fontos kérdés, mert a két kutyust még márciusban hoztuk menhelyről, az egyikről még akkor kiderült, hogy szopornyicás, de már június óta gyógyult, tehát a kutyusnak nincs semmi baja. Jelenleg mindkettő egészséges, de lehetséges, hogy a szopornyica miatt még várnunk kellene? Ön szerint elképzelhető, hogy fertőz még a kutyus, annak ellenére, hogy az állatorvosunk gyógyultnak nyilvánította és még júniusban megkaphatta a kombinált oltását??
Válaszát előre is köszönöm szépen. Anna

2017.08.08

Állatorvos

A szopornyica vírus érzékeny a kiszáradásra és a magas külső hőmérsékletre, úgyhogy a környezetben most már biztosan elpusztult. A vírus a testváladékokkal általában 1-2 hétig ürül. Szerintem a gyógyult kutya nem jelent veszélyt az új jövevényre.

Vissza a kérdésekhez