EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő!

A véleményét szeretném kérdezni a melaminból készült, jelen esetben etető és itatótálkákról. Rosszakat lehet olvasni az ilyen anyagokból készült tárgyakról. Vesekő és rákos megbetegedések kialakulásának nagyobb eshetősége fenn állhat e?
Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel Levélíró

2017.09.15

Állatorvos

A melamin valóban egészségkárosító vegyület, ha az élőlények egy bizonyos mérték fölött fogyasztanak belőle hosszabb időn át (vagyis élelmiszer tartalmazza). A tálkákról elvileg nem juthat kritikus mennyiség az állat szervezetébe, az ilyesmit szigorúan szabályozzák. Sajnos erről nem rendelkezem elegendő információval, talán az Állatorvostudományi Egyetem Toxikológiai Tanszékén tudnak erről igazán pontos felvilágosítást adni.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem