Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő!

A közel 8 éves ivartalanított nőstény benti cicánk a lakás különböző pontjaira ürít (pisil és kakál is). Használja az alomtálcát is, de emellett rendszeresen az ágyunkba, a szőnyegre, mikor hova ürít. Hiába gondolkodtunk a lányommal, semmi olyan nagy horderejű dolog nem történt nálunk, ami ezt szerintünk kiválthatta volna nála.
Régebben is voltak alkalmanként ilyen jellegű gondok vele, főleg a kakival, de az utóbbi hetekben gyakorlatilag mindennapos a dolog.
Már vettem neki másik alomtálcát, hogy legyen kettő. De a másodikat gyakorlatilag nem is használja. Mindkettő mindig tiszta, az alom rendszeresen cserélve.
Nem nyávog fájdalmasan, tehát ilyen jellegű gondja nincs az ürítéssel, és egyébként sem. Egészségesnek tűnik, keresi a társaságunkat, bújik, szereti, hogy simogatjuk.
Étel gyakorlatilag mindig van előtte, de túl sokat nem teszek ki neki egyszerre, mert azt szereti, ha frissen adom neki.
A vizét 2-szer 3-szor cserélem egy nap.
Egyszerűen már nincs ötletünk, hogy mit próbálhatnánk még ki, kérem segítsen, mi lehet a gond?!

2018.01.24

Állatorvos

Szerintem a biztonság kedvéért vigyék a cicát orvoshoz és csináljanak egy vizeletvizsgálatot, nehogy húgyúti probléma legyen a háttérben. Ha nincsen betegség, akkor próbálják meg a Feliway párologtatót és sprayt. Nem költözött új állat a környékre, akit esetleg érez vagy lát a cica? Ha nincs betegség, akkor a leírás alapján ez jelölő viselkedés.

Vissza a kérdésekhez