Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő!

A macskánkat nem engedjük be a hálószobába, ezért éjjelente megbosszulva kaparja az ajtót. Nem ritka,hogy 3-4x is ki kell menni hozzá..Tudna valami tanácsot adni, hogyan lehetne a macskát alvásra bírni?Azzal próbálkozunk, hogy kifárasztjuk játékkal elalvás előtt.

Köszönettel,
Lili

2015.05.15

Állatorvos

A macskák alapvetően este-éjjel aktív állatok, ezt nem lehet megváltoztatni. Ha a cica eddig nyugodt volt éjszaka és hirtelen változott meg a viselkedése, akkor feltétlenül vigye orvoshoz. A megnövekedett aktivitás hátterében állhatnak akár pajzsmirigy problémák is, de okozhatja stressz vagy idősebb cicáknál tudatzavar. Ha nincsen betegség a háttérben, akkor az lehet a probléma, hogy napközben, amikor egyedül van, akkor főleg, pihen, alszik és számára este kezdődik az élet, amikor a gazdi végre hazaér. Adjon a cicának olyan játékokat, amelyekkel napközben el tudja foglalni magát és ezeket mindig cserélgesse, hogy a cica ne unja meg őket. Beszerezhetnek lézerfényt, amit a cicák általában nagyon szeretnek kergetni, ezzel jó alaposan ki lehet fárasztani este. Fontos, hogy ne keljenek fel a macskához, mert akkor eléri a célját és csak megerősítik a viselkedést. Próbálják figyelmen kívül hagyni a kaparászást, hátha egy idő után abbahagyja. Ha ez nem sikerül, akkor zárják a cicát éjszakára egy olyan helyiségbe, ahonnan nem tud a hálószoba ajtajához férni. Az első időkben jó szolgálatot tehetnek a füldugók…Egyes esetekben egy másik állat befogadása is növelheti a napközbeni aktivitást és csökkentheti az unalmat, de ez nem sül el mindig jól.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem