Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő!
A lánycicám, Zsófi egy ideje nagyon sovány. Mivel vele együtt három cicám van, ezért nem értem a helyzetet. Ugyanannyi eleséget kap, mint a többiek, sőt, amióta látszanak a bordái, extra csemegézéseket is tartunk.
Milyen plusz tápot ajánlana neki?
Előre is köszönöm válaszát,
Boudny Lídia

2015.05.18

Állatorvos

A súlyvesztés okát mindig ki kell vizsgálni. Vigyék orvoshoz a cicát, mert a soványság hátterében betegség is lehet. Egy vérvétel szerintem mindenképpen szükséges lenne, esetleg egy hasi ultrahang is megfontolandó. A vizsgáló állatorvos majd eldönti, hogy mire lesz szükség. Fogyást okozhat például: májbetegség, vesebetegség, cukorbetegség, pajzsmirigy hormonok túltermelődése (hyperthyreosis), daganatos megbetegedések. Ha minden vizsgálat negatív eredménnyel zárul, akkor kell tápváltáson gondolkodni (magasabb energiatartalmú táp, gyakoribb etetések).

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem