Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő!

A kutyám foga fogköves (6 éves bolognese), hiába kap csontot, fogtisztító nasit. Az állatorvos szerint csak az ultrahangos fogkőleszedés segíthet amit altatásban végeznek. A kutyám érzékeny,allergiás pl. a Flóraszeptre, s ha veszettség ellen oltatom akkor előtte mindenképp Kalciumot kell vele itatnom,hogy ne legyen allergiás rohama. Őrlődök, mert félek nem kelne fel az altatásból, viszont azt sem szeretném, hogy a fogait elveszítse. Veszek neki fogkefét és fogkrémet , de úgy tudom az sem szedi le a fogkövét csak megakadályozza,hogy továbbiakban lerakódjon még több. Mely fogkrémet ajánlja,van e esély valami úton módon arra,hogy a fogkövei lepattogjanak?

Másik kérdésem (kérdeztem már más orvosoktól is,de nem tudtak érdemben segíteni): nyugodt természetű, nagyon kedves, bújós a kutyusom, viszont amint indulunk sétálni megőrül, őrjöng, makogó hangokat ad ki, liheg, teljes izgalomba jön, megugat mindenkit, legyen az ember vagy kutya, rohan…nem tudom mitől lehet ez, a másik kutyusom (aki kislány) ugyanúgy lett nevelve mint ő de teljesen más, nyugodtan tud sétálni csak a kan kutyám őrjöng (ha egyedül sétál akkor is,nem csak akkor ha ott a kislány). Vittem kiskorában más kutyák közé,nem tudom mitől lett ilyen antiszociális. Szeretném valahogy lenyugtatni, tudna rá valami jó módszert?

Köszönöm!

2014.10.31

Állatorvos

Sajnos a kialakult fogköveket már csak ultrahangos depurációval lehet megfelelően leszedni. Ha a kutyát kivizsgáltatja az altatás előtt, akkor annak kockázata jelentősen csökkenthető. Ma már nagyon biztonságos altatószerek vannak. Ha a kutya szájában állandó gyulladás van, akkor az kihat a szervezet egészére, ezért mindenképpen ajánlott eltávolítani a fogköveket. Ha leszedték a fogköveket, akkor el kell kezdeni a rendszeres fogmosást (akár minden nap, de hetente mindenképpen több alkalommal), mert egyébként a fogkövek hamar újraképződnek. Ha a kutya szeret rágcsálni, akkor segítenek a rágószalagok is (pl.: Dentizahn). Jó fogkrém például a Virbac cég által gyártott termék.

Szerintem az ugatós kutyát el kellene vinnie egy olyan kutyaiskolába, ahol pozitív megerősítést alkalmaznak. Nagyon jók a Tükör módszert alkalmazó kutyaiskolák. Az iskolában kontrollált körülmények között lehetne megpróbálni segíteni a helyzeten. Léteznek szakemberek, akik kifejezetten állatok viselkedésterápiájával foglalkoznak. Ilyen szakember például Dr. Sátori Ágnes. Számos ok lehet egy viselkedészavar hátterében, amelyeket csak egy hosszasabb beszélgetés keretében lehet feltárni.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem