Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő!
Az 5 éves macskámnak Select Gold illetve Premiere nedves tápot vásároltam és két hete ezeket adom neki vacsorára (előtte külföldön éltem és amit ott kapott azt a tápot itthon nem tudtam eddig beszerezni). Azonban azt vettem észre, hogy reggel/nap közben kihányja egy részét. Ha átváltok Royal Caninra, akkor nincs hányás. Lehetséges, hogy van ezekben a tápokban olyan allergén ami irritálja szegényemet? Vagy esetleg valamilyen gyomor baja lehet? Az állatorvos akihez vinném, szabadságon van és nem szívesen viszem máshoz, csak ha nagyon muszáj.
A kedves tanácsát előre is köszönöm,
Üdvözlettel:
Eszter

2017.08.30

Állatorvos

Természetesen bármelyik táp esetében előfordulhat, hogy egy adott állat érzékeny rá. Ennek ellenére meg kell vizsgálni az állatot. Esetenként előforduló hányás hátterében lehet például az, hogy szőrgombóc keletkezett a cica gyomrában, vagy más idegentestet nyelt le. Szőrgombócoldó pasztát mindenképpen adjon az állatnak. Amíg nem viszi orvoshoz a macskát, addig etesse kizárólag Royal Canin táppal, mert akkor kiderül, hogy ténylegesen nem fordul elő hányás több napon át sem. Ha más tünetek is jelentkeznek, a hányás gyakorisága megnövekszik, esetleg a cica nem ürít bélsarat, vagy annak alakja furcsa, akkor azonnal menjenek orvoshoz.

Vissza a kérdésekhez