Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves doktornö,
azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy 1,5 éves labradorom könnyen fárad, szeretném tudni ez gond-e vagy normális. TV-ben azt láttam hogy a labradorok általában rövidtávon gyorsak és nem hosszútávfutók ha lehet így mondani 🙂
A családban viszont van aki azt mondja kövér, bár szerintem nem az, és nagyon odafigyelünk a táplálékára, édességet soha életében nem kapott. Házi kosztot csak a táppal együtt, és kizárólag húst és zöldséget, sosem tésztát, kenyeret.
Így látatlanban mit tud mondani, gond lehet hogy hamar fárad és liheg? Egyébként 32kg, 1,5 éves nöstény.
Köszönöm elöre is válaszát
Beáta

2012.03.15

Állatorvos
Sajnos így a távolból valóban nehéz véleményt alkotni. Mindenképpen érdemes megvizsgáltatni a kutya szívét, hogy nincsen -e kardiológiai oka a fáradékonyságnak. Egy labrador esetében általában nem sok a 32 kg, persze attól függ, hogy milyen alkatú a kutya, hiszen vannak 25-27 kg-os labik is. Általában azt szokták mondani, hogy egy optimális kondíciójú állatnak nem látszanak kis a bordái, de ha enyhe nyomást gyakorolva végighúzzuk a kezünket a mellkasukon, akkor könnyen érezzük azokat (vagyis nincs túl sok zsír a bőr alatt.)
Az is lehet, hogy a kutya azért fáradékony, mert télen kevesebbet mozgott, nincsen edzésben. Ha a kutya egészséges, akkor szépen fokozatosan növelheti a séták hosszát és a játék mennyiségét, így jobb kondícióba kerülhet az állat.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem