Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő!

Bolha és kullancs ellen Effipro sprayt hazsnálunk 4 hónapos kölyökkutyánkra. Azonban 2 héttel a befújást követően (vagy még korábban) újra megjelennek rajta, elkezd vakarózni szegény kutyus. Lehetséges, hogy neki nem jó ez a készítmény, és másféle védelmet kell neki találnunk? esetleg van valamilyen típus, márka, amit kifejezetten ajánlana, ami mindenképpen hatékony lehet, vagy ezt ki kell tapasztalni, mert minden kutya más és másképp reagál minden készítményre?

A spot on-nal fenntartásaim vannak. labrador kutyus lévén, rendkívül sűrű a szőrzete, nem biztos, hogy teljesen szét tudnám a szőrét húzni, és a bőrére cseppenteni. Ez gond, vagy így is teljes védelmet nyújt a készítmény?

Köszönöm a választ!

2015.08.23

Állatorvos

Két lehetőség van.Az egyik, hogy valóban más készítményt kell találniuk, mert az Önök kutyájánál nem válik be, vagy a környezetből fertőződik vissza mindig a kutya. Ha a kutya bolhás, akkor minden olyan helyet alaposan ki kell takarítani, ahol a kutya megfordult. Alapos porszívózás szükséges a rejtett helyeken is és a textíliák kimosása és ahol lehet környezeti bolhairtó spray (pl.: Insecticid 2000) alkalmazása. Nyugodtan használhat spot on készítményt. Ne egyedül próbálja rátenni a kutyára, hanem valaki fogja meg, a másik ember pedig alaposan húzza szét a szőrét és úgy tegye fel a készítményt több pontra. Sok jó készítmény van például: Advantix cseppek, Vectra 3D cseppek, Foresto nyakörv, Kiltix nyakörv, Bravecto tabletta stb. Fontos, hogy ha a kutya bolhás, akkor mindig kezelje féreghajtóval is, mert a bolháknak szerepük van bizonyos férgek terjesztésében (köztigazdák).

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem