Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő/Doktor Úr!
2 nappal korábban írtam Önnek hasvízkórban elhunyt kutyusommal kapcsolatosan.
Eddigi véleményét ezúton nagyon szépen köszönöm!
Ismét “zavarnám”, mert a kérdések máig sem hagyna nyugodni, még éjjel is ezen rágódom.
De talán segíteni belenyugodni ebbe az elfogathatatlan helyzetbe, és tanulva a történtekből vagy esetleges saját hibáimból a jövőben.

Esetleg ezek a tünetek is a vizesedéssel állhattak kapcsolatban?:
1.Leépülése előtt néhány héttel duzzanatot éreztem a kutyus nyakában, aminek akkor édesapán tanácsa révén nem tulajdonítottam nagy jelentőséget.
2. A “nagyobb” problémák azzal kezdődtek, hogy Lúszi 1-2 nap alatt hirtelen mindkét szemére megvakult, zöldhályog következtében. Nem tudom, az interneten olvasottak alapján, csak saját elképzelésem. De talán a víz okozta belső nyomás miatt veszthette el a látását?
3. Majd az utolsó 4 napban az állat arca többszörösére feldagadt, a kutyus folyton csúnya hörgő hangot adott ki, és alig kapott levegőt. Ezt is a hasában lévő folyadék okozhatta?

Illetve a doktor úr aki megvizsgálta, azt mondta, hogy ez betegség gyógyíthatatlan, esetleg csak késleltetéssel lehet próbálkozni, de idővel úgyis ez az eredmény.
De ha esetleg korábban felfedezésre kerül a rendellenessége, akkor mennyire lett volna karbantartható az állapota, mennyivel hosszabbodhatott volna meg az élete?
(Nekem igazából ezekben a percekben már nem ott járt az eszem, megrémültem attól, amit sejtettem, hogy pillanatokon belül hallani fogok.)

Ha ismét időt szán segítség nyújtásra, és segít a tragédiám feldolgozásában, azt előre is hálásan köszönöm.

2016.05.05

Állatorvos

Kedves Gazdi!

  1. Minden eltérést érdemes egy jó szakemberrel- jelen esetben állatorvossal-megvizsgáltatni, aki kvalitásánál fogva el tudja dönteni, hogy érdemes e foglalkozni az adott dologgal vagy sem. Az én véleményem, hogy jobb megelőzni a bajt és ha még időben beavatkozunk sokat tudunk segíteni általában.
  2. Azt biztosan mondhatom, hogy hasvízkor következtében nem vakulnak meg a kutyák, az már jobbna elképzelhető, hogy az alapbetegsége okozta mind a két problémát. A jövőben tényleg azt tudom tanácsolni, hoyg ne az interneten diagnosztizálja a kutya betegségeit, hanem szakorvoshoz vigye el. Hirtelen fellépő vakság több tucat betegségtől kialakulhat, egyáltalán nem biztos, hogy zöld-hályog okozta.
  3. Nem gondolom, hogy a hasában lévő folyadéktól dagadt volna fel az arca, attól fulladni se szoktak. Enyhe nehezített légzés lehet, mert a nagy mennyiségű folyadék a mellüreg felé nyomja  rekeszt.

Minden betegség gyógyítására annál jobb az esély, minél előbb diagnózisra kerül a probléma, de ahhoz vizsgálatok kellenek ( ha fullad mellkas rtg, hasi uh, vérkép, vérbiokémia, vizeletpanel stb,) Ezek hiányában csak feltételezésekbe bocsátkozhatunk, ami szakmaiatlan dolog.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem