Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő/doktor úr!

Törpe nyuszink van, akinek a bőre felszínén korpához hasonló “hámlást” fedeztem fel, és foltokban hullik is a szőre. Eddig kezeltük Betadine-nel, kenegettük a foltos részeket, pl. a fülei mögött, ahol el is múltak az említett tünetek. Viszont a testén máshol (oldalán, farka felett és az egyik szeménél!) találhatóak még ilyen részek. Kérdésem az, hogy ez mitől lehet és mit ajánl a kezelésére, illetve szükséges-e valamiben változtatni az étkezésén (reggel kap száraz eledelt, este zöldség/gyümölcs, szénája állandóan van) (Egyébként az étvágyán nem vettem észre változást, eszik iszik, a nózija is nedves)? Köszönöm a választ előre is!

2017.06.29

Állatorvos

Vizsgálat nélkül nem tudok kezelést javasolni. Nekem a leírás alapján elsősorban a bőrgombák jutnak eszembe. Ha valóban erről van szó, hatékony lehet a Nizoral samponos fürdetés, helyileg pedig valamilyen gombaellenes krém (pl.: Canesten). Ha gombás fertőzésről van szó, akkor sem biztos, hogy ezek a szerek hatékonyak, mivel nem minden gombafaj reagál egyformán az egyes készítményekre.

Vissza a kérdésekhez