EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő/Doktor Úr! Érdeklődöm, hogyan lehet az 5 hónapos kutyámat rászoktatni a szájkosárra? Nagyon ellenkezik, támad amikor közelítek vele. Egyszer sikerült nagy nehezen ráadnom, de le is szedte magáról. a hámot gond nélkül bírja. A kutyus keverék, olyan vizsla alakú.
Köszönöm.

2014.06.27

Állatorvos

Szerintem először egy kicsit tanítani, fegyelmezni kellene a kutyát. A kutya nem támadhat a gazdájára. A kölyöknek azt kell megtanulnia, hogy amit Ön akar tenni vele, azt meg is teszi, ebben nincs pardon. Az, hogy miután rátette a szájkosarat, megpróbálja leszedni, az egészen más, mint az, hogy Ön nem tudja elérni amit akar, sőt a kutya támad. Vigye kutyaiskolába az állatot, tegyék helyre a rangsort. Ezután az nem jelent majd gondot, hogy rátegye a kutyára a szájkosarat. Először csak rövid időre tegye rá a szájkosarat, majd vegye le és jutalomfalatokkal alaposan dicsérje meg. A szájkosárban töltött időt fokozatosan lehet növelni. A levétel után mindig jutalom jár, amíg meg nem szokja, rutinná nem válik. A birkózásnak nincs értelme, annál rosszabbat nem tehet a falkavezéri tekintélyének, mint hogy próbálkozik és a kutya mindig győztesen kerül ki a helyzetből. Csak akkor próbálkozzon újra a szájkosárral, ha a nevelésben már eljutott oda, hogy sikerülni fog a művelet, hiszen más parancsokat is teljesít az állat.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem