Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves doktornő/doktor úr!
Magyar vizslám szeme folyamatosan begyullad, az állatorvos normál szemkenőcsöt ajánlott. Hogyan lehetne ezt a folyamatos gyulladást megszüntetni? Köszönettel.

2011.03.19

Állatorvos
Abban az esetben, ha többször is kezelték már az állatot és a probléma mindig kiújul, akkor célszerű lenne mikrobiológiai vizsgálatot végezni a kötőhártyáról levett mintából. Ha a vizsgálat során kórokozó tenyészthető ki, akkor azt célzottan lehet kezelni. Ha a mintában nem található kórokozó mikroorganizmus, akkor sajnos felmerül az allergia lehetősége is. Érdemes ellenőrizni a bűzmirigyek állapotát is, mert a mirigyekben pangó váladék, illetve gyulladásuk következtében is kialakulhat kötőhártya gyulladás.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem